ДО УВАГИ
мешканців Торецької міської територіальної громади (м.Торецьк, м.Залізне,
смт.Нью-Йорк, смт Південне, смт Північне), м.Сіверськ, смт Донецьке,
с.Клинове, с.Новолуганське, Селидівської міської територіальної громади
(м.Селидове, м.Українськ)!

Новини

Відповідно до п.7 ч.3 ст.4 Закону України від 09.11.2017р. №2189 «Про житлово-комунальні послуги» прийняття рішення про початок та закінчення опалювального періоду з урахуванням кліматичних умов, – відноситься до компетенції органів місцевого самоврядування.

Слід зазначити, що на рівні Донецької обласної державної адміністрації та міських і селищних голів було прийнято рішення про початок опалювального сезону 2022-2023рр. в тих містах, де здійснювати теплопостачання дозволяють технічні можливості. Проте, внаслідок військової агресії російської федерації, наразі унеможливлено надання послуги з постачання теплової енергії в ряді населених пунктів Донецької області, в тому числі в Торецькій міській територіальній громаді (м.Торецьк, м.Залізне, смт.Нью-Йорк, смт Південне, смт Північне), м.Сіверськ, смт Донецьке, с.Клинове, с.Новолуганське, Селидівській міській територіальній громаді (м.Селидове, м.Українськ).

Отже, враховуючи відсутність технічної можливості у наданні послуги – Обласним комунальним підприємством «Донецьктеплокомуненерго» прийнято рішення призупинити з 01.11.2022 р. дію типових індивідуальних договорів про надання послуги з постачання теплової енергії зі споживачами зазначених населених пунктів в частині п.5 та п.7 його умов.

Також підприємство починаючи з 01.10.2022р. не буде здійснювати нарахування плати за абонентське обслуговування, до можливості надання/відновлення послуги споживачами – мешканцями зазначених населених пунктів.

Проте нагадуємо, що це не звільняє сторони від обов’язку виконання зобов’язань, які на дату такого призупинення залишилися невиконаними (а саме, щодо зобов’язань по оплаті за фактично надані послуги та плати за абонентське обслуговування попередніх періодів) (відповідно до п.55 публічного договору приєднання та відповідних пунктів договорів про закупівлю та про постачання теплової енергії).

За усіма питаннями, зокрема, щодо наявної заборгованості та її погашення, Ви можете звертатись за телефоном +38(050) 367-13-00 (з понеділка по п’ятницю, з 8:00 до 16:00).