Нова методика розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг

Новини

Обласне комунальне підприємство «Донецьктеплокомуненерго» (далі – ОКП «ДТКЕ») доводить до вашого відома, що наказом Міністерства розвитку громад та територій України (далі – Мінрегіон) від 28.12.2021року №358 (далі – наказ Мінрегіону №358), який набрав чинності 28.01.2022 року, внесено зміни до наказу Мінрегіону від 22.11.2018р. №315, яким затверджено «Методику розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг» (далі – Методика).

Так, новою редакцією Методики змінено порядок розподілу між споживачами обсягів спожитих комунальних послуг у будівлі/багатоквартирних будинках. Відтепер обсяг теплової енергії витрачений на опалення місць загального користування та функціонування внутрішньобудинкових мереж опалення (загальнобудинкові потреби опалення) повинні сплачуватись всіма співвласниками багатоквартирних будинків не залежно від наявності вузла комерційного обліку теплової енергії.

Наразі, обсяг спожитої у будівлі/багатоквартирному будинку теплової енергії на загальнобудинкові потреби опалення буде розраховуватись  відповідно до п.8 розділу IV Методики, як частка від загального обсягу споживання теплової енергії:

для 1-5 поверхової будівлі/будинку – 25%;

для 6-10 поверхової будівлі/будинку – 20%;

для будівлі/будинку вище 10 поверхів – 15%.

Починаючи з лютого 2022 року підприємство буде поетапно запроваджувати вимоги нової Методики. На першому етапі підприємством буде здійснено розподіл обсягу теплової енергії між всіма споживачами всіх житлових будинків, як тих що обладнані комерційними вузлами обліку та і тих, де вони відсутні.

В подальшому будуть проводитись заходи щодо корегування проведених нарахувань та до початку нового опалювального сезону підприємством буде здійснено кінцевий перерозподіл обсягів споживання теплової енергії між споживачами за опалювальний сезон 2021-2022рр. починаючи з 1 січня 2022 року.