ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ.

Новини

Шановні споживачі послуги з постачання теплової енергії!

Обласне комунальне підприємство «Донецьктеплокомуненерго» (ОКП «ДТКЕ») надає інформацію щодо обслуговування вузлів комерційного обліку теплової енергії:

      У відповідності до вимог частини першої статті 17 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», частини першої статті 6 Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», обласне комунальне підприємство «Донецьктеплокомуненерго», після встановлення плати за абонентське обслуговування, що включає витрати пов’язані з обслуговуванням та заміною вузлів комерційного обліку теплової енергії (у разі їх наявності у будівлі споживача), з 01.10.2021 р. почало здійснювати обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку (їх складових частин).

    Складові вузлів комерційного обліку теплової енергії прийнятих на абонентський облік обласним комунальним підприємством «Донецьктеплокомуненерго» опломбовані охоронними пломбами.

     Відповідно до частини п’ятої статті 3 Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», відповідальність за збереження і цілісність вузлів комерційного обліку покладається на власника (співвласників) будівлі (її частини), в якій вони встановлені, або за договором на визначену власником (співвласниками) іншу особу.

     Отже, періодична повірка (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж), ремонт засобів вимірювальної техніки, які є складовою частиною вузла обліку, забезпечення дистанційної передачі результатів вимірювання (за наявності), ремонт та заміна допоміжних засобів вузла обліку буде здійснюватися оператором зовнішніх інженерних мереж за умови збереження охоронних пломб оператора зовнішніх інженерних мереж (ОКП «ДТКЕ») та цілісності засобів вимірювальної техніки (збереження конструкції, корпусу, з’єднувальних кабелів).

     Відновлення вузлів обліку теплової у разі порушення їх цілісності, пошкодження охоронних пломб, пломбувального матеріалу тощо здійснюється за рахунок власника (співвласників) будівлі.

З повагою обласне комунальне підприємство «Донецьктеплокомуненерго».