Старт опалювального сезону 2021-2022рр.

Новини

Шановні абоненти !

Раді повідомити, що 25.10.2021 р. обласне комунальне підприємство «Донецьктеплокомуненерго» розпочинає опалювальний сезон . Пуск котелень відбувається відповідно до графіку, та  проходить у безаварійному режимі. Станом на 10.00 за даними диспетчерської  служби в роботі вже знаходяться32 котелені підприємства у містах Дружківка, Волноваха, Мирноград, Костянтинівка, Часів Яр, Торецьк, Краматорськ, Лиман. Теплоносій отримують 557 житлових будинків, 18 шкіл, 22 дитячих садка та 13 лікарень.

Цього року тема підняття ціни на газ, відповідно тарифів на теплову енергію, як  самеі початок опалювального сезону, стала однією з найгарячіших.Десятикратне зростання цін на газ у Європі ,  запровадження відкритого ринку газу, підняття тарифів, все це викликало чимало побоювань як збоку тепловиків так і населення.

30 вересня 2021 року було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років між Урядом України, НАК «Нафтогаз України», Офісом Президента України, Асоціацією міст України та Палатою місцевих влад Конгресу. Відповідно до якого, тарифи на тепло та гарячу воду для населення залишаються на рівні минулого року, що безумовно є гарною новиною для споживачів.Однак, для підприємств теплопостачання це означає прямі збитки, бо питання компенсації різниці в тарифах, не до кінця залишається вирішеним.

Незважаючи на це, ОКП «ДТКЕ»,  зробило все можливе щоб опалювальний сезон 2021-2022 рр.  розпочався вчасно та пройшов в сталому режимі.