Повідомлення про намір встановлення вузлів комерційного обліку в будівлях

Новини

Оператор зовнішніх інженерних мереж – Обласне комунальне підприємство «Донецьктеплокомуненерго» (далі – ОКП «ДТКЕ»), повідомляє про намір встановлення вузлів комерційного обліку в будівлях за адресами наведеними у Додатку.

Усереднена вартість встановлення вузла комерційного обліку складає 86 629 грн з ПДВ (вартість залежить від остаточного проекту, який розробляється індивідуально для кожної будівлі, та з урахуванням фактичної вартості матеріалів, комплектуючих, тощо (які прив’язані в тому числі до курсу валют) визначених за результатами тендерних державних закупівель.

Відповідно до п.6 ст.6 Закону України від 22.06.2017р. №2119-VIII «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» (із змінами, які введені в дію з 01.05.2021р. ЗУ «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг» від 03.12.2020 №1060-ІХ) витрати оператора зовнішніх інженерних мереж на оснащення будівлі вузлами комерційного обліку теплової енергії включаються до складу тарифів на теплову енергію та послуги з постачання теплової енергії, які будуть діяти з початку опалювального періоду 2021/2022 року.

Власникам (співвласникам) житлових та нежитлових будівель необхідно протягом двох місяців з 15 липня 2021 року (дати розміщення повідомлення на офіційному веб-сайті оператора зовнішніх інженерних мереж) повідомити ОКП «ДТКЕ» про: згоду на встановлення (на запропонованих умовах) або намір самостійно обладнати будівлю вузлом(ами) комерційного обліку у встановленому законодавством порядку. В будь якому разі власникам (співвласникам) житлових багатоквартирних будинків до повідомлення додати рішення співвласників багатоквартирного будинку (відповідно до вимог Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»).

Звертаємо увагу, у разі якщо протягом двох місяців з дати отримання повідомлення власник (співвласники) не надав згоду на встановлення вузла комерційного обліку на запропонованих оператором зовнішніх інженерних мереж умовах або не повідомив оператора зовнішніх інженерних мереж про намір самостійно обладнати будівлю вузлами комерційного обліку у встановленому законодавством порядку, а також у разі якщо власник (співвласники) повідомив про намір самостійно обладнати будівлю вузлами комерційного обліку у встановленому законодавством порядку, але не зробив цього протягом чотирьох місяців з дати повідомлення оператором про намір встановити вузли комерційного обліку, оснащення будівлі вузлами комерційного обліку здійснює ОКП «ДТКЕ».

Відповідь на повідомлення просимо надати до «14» вересня 2021 року за такими реквізитами: Обласне комунальне підприємство «Донецьктеплокомуненерго», 84307, Донецька обл., м.Краматорськ, провулок Земляний, 2,

ел.пошта: postmaster@kpdtke.com.ua

Реквізити оператора:

Обласне комунальне підприємство «Донецьктеплокомуненерго»;

Код ЄДРПОУ: 03337119;

Місцезнаходження: 84307, Донецька обл., м.Краматорськ, провулок Земляний, 2;

Рахунок: UA983351060000000260393021523 у АТ «Ощадбанк»;

Контакти оператора:

Тел. (06272)6-11-15

Ел.пошта: postmaster@kpdtke.com.ua ;

Веб-сайт: http://www.kpdtke.com.ua

Перелік будівель, що підлягають оснащенню вузлами комерційного обліку теплової енергії