Сплачені рахунки – запорука Вашого спокою та добробуту!

Новини

Станом на 01.04.2021р. на виконанні у відділах державної виконавчої служби перебуває близько 25 000 виконавчих проваджень про стягнення заборгованості за спожиту теплову енергію з фізичних осіб на користь обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго» . При відкритті виконавчого провадження державний виконавець за заявою ОКП «ДТКЕ» накладає арешт на все майно боржника, як рухоме так і не рухоме та вносить його данні до «Реєстру боржників». Ці дії унеможливлюють відчуження боржником за виконавчим документом арештованого державним виконавцем майна.
Так, наприклад, у березні 2021р. у м. Костянтинівка державним виконавцем відділу ДВС у боржника ОКП «ДТКЕ» був вилучений автомобіль за виконавчим провадженням про стягнення боргу у сумі 105 000,00 грн. на користь ОКП «ДТКЕ». На теперішній час цей автомобіль описано державним виконавцем та передано на відповідальне зберігання ОКП «ДТКЕ» до моменту реалізації на торгах описаного майна.
Також нагадуємо Вам, що 6 квітня 2021 р. набрав чинності наказ Міністерства юстиції України «Про затвердження Порядку автоматизованого арешту коштів боржників на рахунках у банках», згідно з яким за допомогою автоматизованої системи виконавчого провадження шляхом інформаційної взаємодії державних або приватних виконавців та банків, відбуватиметься автоматичний арешт коштів боржників на рахунках у банках за виконавчими провадженнями. До такої системи взаємодії планують підключитися більше 40 банків України, що значно прискорить та спростить процедуру стягнення заборгованості.
З огляду на вищезазначене, закликаємо Вас, відповідально ставитися до питань розрахунків, не накопичувати борги та своєчасно сплачувати рахунки за спожиті послуги до 20 числа місяця.

Добавить комментарий