До уваги споживачів – мешканців житлових будинків, які необладнані приладами комерційного обліку теплової енергії !

Новини

Звертаємо увагу споживачів, в оселях яких представниками теплопостачального підприємства зафіксовано зниження кількісних (відсутність послуг) або якісних показників (невідповідність температури внутрішнього повітря нормативній) послуг з теплопостачання.

Пунктом 5 ч.1 ст. 7 Закону України від 09.11.2017 № 2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги» (далі -Закон) та Правилами надання послуг з постачання теплової енергії (Постанова КМУ від 21.08.2019р. № 830) визначено, що споживач житлово-комунальних послуг має право на зменшення розміру плати за житлово-комунальні послуги у разі їх ненадання, надання не в повному обсязі або зниження їхньої якості у встановленому законодавством Порядку. Затвердження Порядку віднесено до повноважень Кабінету Міністрів України (п.9 ч.1 ст. 4 Закону).

На теперішній час Порядок не затверджено. Повідомлення про оприлюднення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку здійснення перерахунку вартості комунальних послуг за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості» розміщено на сайті Міністерства регіонального розвитку 20.10.2020р. Наразі Проект Порядку проходить процедуру громадського обговорення.

Враховуючи зазначені обставини,  в рамках діючого законодавства ОКП «Донецьктеплокомуненерго» матиме змогу здійснити перерахунок тільки після затвердження Порядку Кабінетом Міністрів України.

Разом з тим, нарахування за послуги з постачання теплової енергії споживачам буде здійснено ОКП «Донецьктеплокомуненерго» виключно за час надання послуг (з урахуванням дати фактичного початку подачі теплоносія). 

Сподіваємось на порозуміння!