До уваги споживачів ОКП «Донецьктеплокомуненерго»: відстрочено термін укладання нових моделей договорів.

Новини

30.03.2020р. Верховною Радою України було прийнято Закон України №540 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким, зокрема, внесено зміни до пунктів 3 та 4 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 09.11.2017р. №2189 «Про житлово-комунальні послуги» (далі – Закон №2189).

Так, згідно до внесених змін:

  • Договори про надання комунальних послуг, укладені до введення в дію Закону №2189 (тобто до 01.05.2019р.), зберігають чинність на умовах, визначених такими договорами, до дати набрання чинності договорами про надання відповідних комунальних послуг, укладеними за правилами, визначеними Законом №2189.
  • Нові договори мають бути укладені між споживачами та виконавцями комунальних послуг протягом п’яти місяців з дня завершення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України. У разі якщо згідно з договорами про надання комунальних послуг, укладеними до 01.05.2019р., передбачено більш ранній строк їх припинення, такі договори вважаються продовженими на той самий строк і на тих самих умовах.
  • Не пізніш як протягом п’яти місяців з дня завершення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України співвласники багатоквартирних будинків незалежно від обраної ними форми управління багатоквартирним будинком зобов’язані прийняти рішення про модель організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг щодо кожного виду комунальної послуги згідно з ч.1 ст.14 Закону №2189, а виконавці комунальних послуг – укласти із такими співвласниками договори про надання відповідних комунальних послуг відповідно до обраної співвласниками моделі організації договірних відносин.