На котельнях підприємства проводяться роботи з заміни насосного обладнання.

Новини

Оновлення виробничої інфраструктури та підвищення ефективності виробництва теплової енергії – необхідність, яка продиктована сучасними умовами функціонування централізованої системи теплопостачання.

На шляху до підвищення енергоефективності спеціалістами ОКП «Донецьктеплокомуненерго» розроблений чіткий покроковий план дій.

Одним з таких кроків є заміна енергоємного, морально та фізично зношеного обладнання, експлуатація якого призводить до підвищення собівартості надання послуг, а також нестабільної роботи котелень.

Так, днями на котельнях багатьох населених пунктів Донецької області, а саме:

  • котельнях № 25, «Дорожня», та «Білоусова» м. Костянтинівка;
  • котельні № 6 м. Слов’янськ;
  • котельні №1 м. Лиман;
  • котельні № 35 м. Сівесрьк;
  • котельнях № 5 та № 24 м. Мирноград
  • котельнях № 4,6 та 19 м. Дружківка;
  • котельні № 4 смт. Очеретине;

було проведено роботи з встановлення нового насосного обладнання, а також заміни супутньої засувної арматури.

Заміна обладнання саме на цих об’єктах теплового господарства обумовлена невідповідністю проектного навантаження підключеному. Так наприклад, на котельні № 4 смт. Очеретине проектне навантаження складає 13 Гкал/год, в той час як підключене навантаження складає лише 1 Гкал/год, що призводить до перевитрат енергоресурсів та підвищення собівартості відпущеної теплової енергії.

 (такий вигляд мало насосне обладнання до його заміни)

Відповідно до розрахунків, виконані роботи дозволять знизити споживання електричної енергії на 444,21 кВт/год, що на 33% нижче за показники минулого року, а також забезпечить сталу роботу котельного обладнання.

 (такий вигляд має насосне обладнання на котельнях зараз)