Звіт про виконання інвестиційної програми за 2019 рік

Публічна інформація


Обласним комунальним підприємством «Донецьктеплокомуненерго» розроблено та погоджено інвестиційну програму (далі – Програма) у сфері теплопостачання на 2019 рік. Програмою передбачені заходи з реконструкції та модернізації об’єктів теплового господарства.

З метою зниження собівартості теплової енергії, підвищення надійності роботи об’єктів теплопостачання та покращення якості послуг з централізованого теплопостачання споживачів, протягом 2019 року, в рамках Програми, за власні кошти підприємства було виконано наступні заходи:

  1. Закриття енергоємних котелень з перепідключенням споживачів на котельні, що мають надлишкові потужності, а саме:
  • закриття котельні «Центральна №1» із перепідключенням споживачів на котельню «Центральна №2» м. Костянтинівка;
  • закриття котельні МРН№1 із перепідключенням споживачів на котельню МРН №2 м. Костянтинівка.
  1. В рамках запланованих заходів з реконструкції котелень з переводом на альтернативні види палива (пелети) придбано та встановлено 4 твердопаливних котла:
  • котел типу Kvartal Modern 300 на котельні №3 в с. Урзуф;
  • котел типу Kvartal Modern 400 на котельні №1 в смт. Мангуш;
  • котел типу Kvartal Modern 700 на котельні №2 в смт. Мангуш;
  • котел типу Kvartal Modern 500 на котельні №5 в смт. Мангуш.

У 2020 році, після встановлення додаткових 4-х твердопаливних котлів, планується введення в експлуатацію вищенаведених котелень з використанням альтернативних видів плива.

  1. Відновлення роботи когенераційної установки на котельні №24 «Хімік», м. Слов’янськ:
  • відновлено та подовжено строк дії ТУ, виданих оператором системи розподілу АТ «ДТЕК Донецькі електромережі» про приєднання до електричних мереж когенераційної установки;
  • проведено метрологічну державну повірку приладів обліку електричної енергії з функцією збору та дистанційної передачі даних, які встановлені на когенераційній установці;
  • укладені договори на дефектування, ремонт та придбання комплектуючих матеріалів для відновлення після тривалого простою роботи когенераційної установки;
  • проведене технічне діагностування когенераційної установки та допоміжного обладнання;

Таким чином, після проведення поточного ремонту та виконання технічного обслуговування, когенераційна установка буде готова до роботи.

  1. З метою відновлення експлуатаційної надійності та забезпечення техногенної безпеки, виконуються заходи з реконструкції систем димовидалення котельні «Житомирська» у м. Костянтинівка та котельні №10 у м. Часів Яр.