Розірвання договорів

Розгляд заяв про розірвання договорів.

Розірвання договорів здійснюється відповідно до умов договору.

Споживач, який вважає за необхідне розірвати договір на поставку/закупівлю, надсилає про це пропозицію на адресу теплопостачального підприємства в будь-який час, а в разі відмови від пролонгації договору – за місяць до закінчення терміну дії.

Окреморозташовані будівлі:

  • Відключення проводиться в міжопалювальний період.
  • У триденний термін (з дня звернення споживача) проводиться звіряння  показань приладів обліку теплової енергії, забезпечується відключення тепловикористовуючої установки. Обов’язково складається акт про відключення, підписаний представником споживача і теплопостачального підприємства.
  • На підставі поданих даних  у документах готується лист споживачу про розірвання договору. У разі, якщо споживач має борг за отриману раніше теплову енергію, договір розривається тільки в частині поставки.
  • Датою розірвання договору вважається дата, наступна за днем відключення об’єкта теплоспоживання від теплових мереж.

Нежитлові приміщення, які розташовані в багатоквартирних житлових будинках:

  • При наданні споживачем повної інформації про зміну власника приміщення, готується лист споживачу про розірвання договору про надання послуги. Датою розірвання договору вважається дата зміни власника приміщення за відповідним документом. Припинення дії договору не звільняє сторони від обов’язку виконання зобов’язань, які на дату такого припинення залишилися невиконаними. Новому власнику підприємство готує лист з повідомленням про укладання договору про надання послуги з дня зміни власника приміщення.
  • При наявності у споживача заборгованості за спожиту теплову енергію договір розривається тільки в частині надання послуг.

Споживачі, які розташовані в багатоквартирних житлових будинках, проводять відключення опалювальних приладів від системи централізованого теплопостачання згідно з наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26.07.2019р. №169(зі змінами та доповненнями), яким затверджено «Порядок відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води».